Birleşmiş Milletler COP12 Taraflar Zirvesi Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Toplantıları

12-24 Ekim 2015 tarihlerinde Ankarada gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler Çölleşme ile Mücadele 12. Taraflar Konferansı (COP12) çölleşme ile mücadelede lider ülke olarak ifade Türkiye açısından oldukça onemlidir. Birleşmiş Milletler çölleşme ile mücadele Sözleşmenin hem ulusal hem de uluslararası seviyede uygulanmasında çok etkin role sahip ülkemiz Kuzey Akdeniz Bölgesel Koordinasyon Birimine yapılan ev sahipliği COP12'yi daha da önemli hale getirmiştir.

 

COP12 boyunca yapılan oturumlar; Genel Kurul (COW); Bilim ve Teknoloji Komitesi (CST),Sözleşmenin Uygulamalarınıın Gözden Geçirilmesi Komitesi (CRIC), Bakanlar Toplantısı, Parlamenterler toplantısı, İş Forumu, Bölgesel Gruplar, BM Siyasi Bölge Grupları, STK toplantıları, RIO Sözleşmeleri Ortak Toplantısı, Yan toplantılar, Sürdürülebilir Yönetim Expo ve Yan etkinlikler şeklinde olmuştur.

 

Derneğimiz STK oturumlarına destek vererek arazi bozulumu dengelenmesi (LDN-land degradation neutrality) nin farklı ülke koşullarında nasıl gerçekleştirileceği konusunda STK'lar iş dünyası ve politikacılar arası diyalogların sağlanması ve sözleşmelere uyulması konusunda görüş oluşturmuştur.